Om TESLA och agent..


¨Att Tesla som biltillverkare har revolutionerat bilbranschen är ett faktum. Tesla har vänt upp och ned på nästan hela strukturen. Allt från produktion till försäljning och drivmedel. 

Tillverkningen är extremt automatiserad och det tar nu bara 10 timmar för en bil från ax till limpa. För några år sedan tog det exempelvis 50 timmar för en volvobil att byggas. ’

Istället för att förlita sig på traditionella underleverantörer som andra biltillverkare gör så bygger Tesla de olika delarna och insatserna själva.

Inga mellanled

Utbyggnaden av egna laddstationer är en annan innovation. Likaså att uppdatera bilens mjukvaror via mobilnätet. Med jämna mellanrum får teslaägaren en mer eller mindre ny bil.

Men frågan är om inte marknadsföringen utgör den största förändringen. Borta är alla mellanled med importörer, agenter och bilhandlare.

Tesla säljer direkt till slutkund. Därmed sparas cirka 30 procent av försäljningspriset.

Säljs via hörsägen och twitter

Dessutom, vilket är mindre känt, så köper inte Tesla reklamplats. Annonsutgifterna är noll. Tesla förlitar sig på att en bra bil säljer sig självt genom hörsägen.

Och naturligtvis VD:n Elon Musks frekventa twittranden. Här skiljer sig Tesla markant mot resten av bilbranschen.

 

 

BMW hakar på trenden med att byta ut sina bilförsäljare till ”agenter”, något som gör det svårare att pruta på priset. Det rapporterar tyska Automobilwoche

Mercedes var först ut med att göra om sina bilförsäljare till ”agenter” i ett pilotprojekt, bland annat i Sverige, skriver Vi Bilägare. Sedan dess har andra hakat på konceptet, och nu ska även Mini och BMW göra detsamma, enligt tyska Automobilwoche.

BMW säger att de gör förändringen för att möta nya krav från bilköparna, samt hänga med i digitaliseringen. En allt större del av bilförsäljningen flyttar ut på internet, och återförsäljarna agerar i stället ”mellanhänder” med ansvar för leverans av bilen samt andra delar av kundupplevelsen.

Försäljning på internet minskar också möjligheterna att pruta på priset på bilen, poängterar Vi Bilägare.

 

ARIBOATS SOM AGENT

 ON LINE

Vi på ARIBOATS jobbar som agent för båtar som finns på vår hemsida.


Vi har inget varulager eller egna demobåtar.


Vi har sålt och levererat från tillverkaren till köparen utan mellanhänder i över 40 år.


Även bilhandeln har kommit fram till att sälja via agenter är den  mest optimala lösningen.


För att detta skall fungera måste agenten ha bra kunskap och lång erfarenhet av båtar och livet på sjön.


Vi har sålt och levererat båtar från

25 till 112 ft och har i dag över 1000 nöjda kunder.


Att Tesla tillämpar samma princip är bara bekräftelse på att försäljning via agent är den bästa lösningen på sikt.


..som sagt vi har hållit på i över 40 år..